Der har de sidste par år været stor opmærksomhed og snak om gluten i brød og kager, gluten er kendt for sin evne, til at skabe luft i forskelligt bagværk, men har været under streng kritik, da flere og flere mennesker bliver diagnosticeret med glutenallergi. I Odense har man mulighed for at købe både glutenfri brød og andet bagværk, der friskbages hver onsdag, udvalget er stort og kan findes her. Det er muligt at få forskellige glutenfrie brød, f.eks. franskbrød rugbrød, muffins, morgenbrød og lagkagebunde. Man ser jævnligt flere og flere muligheder for folk med glutenallergi, hvilket før i tiden ikke er blevet tager seriøst, da man ofte oplever fordomme om dét at have glutenallergi, dette kan f.eks. være fordomme om at man blot ønsker at være anderledes, eller at man er på et sundhedstrip. Dog kan der være mange komplikationer for en med glutenallergi, dette kan f.eks. være forstoppelse, opkast, diarré eller andre ubehageligheder. Man kan ikke få allergimedicin mod gluten som man kan med f.eks. pelsallergi, derfor bør man holde øje med ingredienslisten.
Den lokale bager i Odense tager hensyn til den glutenfri livsstil, da man også kan vælge denne hvis ikke man har allergi. Den største forskel på brød og bagværk, der fremstilles med og uden gluten er luftigheden i bagværket, da gluten laver naturlige kemiske forbindelser i dejen, hvilket skaber luftlommer. Der er ingen videre smagsmæssig forskel på glutenfri og almindelige brød, dog er der en væsentlig faktor omkring den generelle mundfølelse af disse. Et glutenfrit brød vil oftere virke mere sejt og føles hårdere at tygge sig igennem, medmindre dette er lavet på surdej, hvilket også giver en luftig konsistens. Glutenallergikere i Odense kan derfor glæde sig over at der bliver taget hensyn så også de kan gå til bageren og få friskbagt brød uden gluten. Har man særlige ønsker eller skal bruge en eller flere bestemte typer bagværk, der er glutenfri kan disse bestilles i Odense, hvor der bages uden gluten hver onsdag. Der er ingen bestillingstype, der er for stor, dog skal større bestillinger indgives i god tid, så bageren har mulighed for at planlægge og sørge for at alt er friskbagt til afhentningsdagen. Glutenfrit brød er en af vores tids trends, da der har været flere diskussioner om, hvorvidt glutenfri brød er bedre for vores fordøjelse og optagelse af næringsstofferne i den mad vi spiser.